Hoe werkt het?

mijnKranten.nl verzamelt nieuws headlines van tal van bronnen en maakt gebruik van publieke feeds, zogenaamde RSS feeds. Dit zijn openbare nieuwsfeeds die websites aanbieden. Een nieuwsfeed bestaat vaak uit headlines gevolgd door een korte introductie tekst. Door op de titel in de nieuwsmail te klikken ga je direct naar de bron. Je herkent een RSS feed op een website aan een klein oranje icon.

mijnKranten.nl verzamelt deze RSS headlines, combineert deze met andere feeds en headlines en biedt deze aan via een mail. Deze mail wordt 1x per dag verstuurd. In iedere Nieuwsmail kun je je eenvoudig afmelden.

mijnKranten.nl slaat dus geen nieuws op, kopieert geen artikelen en op mijnKranten.nl kun je dus geen nieuws lezen. Je kunt je wel abonneren op de verschillende Nieuwsmails.

mijnKranten.nl verzamelt headlines over tal van onderwerpen en tal van Nederlandse en buitenlandse websites. Zo kun je eenvoudig nieuws van een specifieke provider maar interessanter, over een bepaald thema of onderwerp. Denk b.v. aan nieuwsheadlines van alle politieke partijen, nieuws afkomstig van de Rijksoverheid of een selectie auto video’s.

Wij proberen met regelmaat, zo niet dagelijks, nieuwe thema’s, onderwerpen en bronnen toe te voegen. Heb je zelf een fijne RSS feed, laat het ons dan weten via het contact formulier en wij proberen deze op te nemen in een bestaande of wellicht zelfs nieuwe Nieuwsmail.

In sommige gevallen worden ook foto’s in een nieuwsfeed door de aanbieder opgenomen. Vanwege de rechten op foto’s neemt mijnKranten in deze gevallen in zoveel mogelijk gevallen geen beeldmateriaal in de Nieuwsmails over.

Uiteraard kun je ieder artikel in een nieuwsmail kun je eenvoudig delen op Facebook, Twitter, Google+ of Tumblr en je kunt een headline opslaan in Instapaper om later te lezen.

rss-icon