Waarom mijnKranten.nl?

Wil jij als nieuwsconsument het nieuws op de voet volgen dan kost het veel tijd om iedere dag een aantal krantensites, rubrieken en nieuws websites te bezoeken. Daarbij moet je ook nog een aantal special interest sites af omdat je op de hoogte wilt blijven van een bepaald onderwerpen zoals sport, politiek of tech.

Met mijnKranten en de Nieuwsmails willen we dat jij van al het nieuws op de hoogte bent en blijft. Zonder dat je tijd kwijt bent om nieuws te zoeken, want nieuws headlines komen naar je toe.

 

Toen en nu

Wij hebben de voorloper van mijnKranten.nl in 2013 voor onszelf gemaakt nadat Google stopte met Google Reader. Met Google Reader kon je heel eenvoudig RSS feeds lezen. Er kwamen en er zijn alternatieven maar hier konden wij niet aan wennen.

We maken zelf al een paar jaar gebruik van onze Nieuwsmails. Het scheelt ons zo maar 1 tot 2 uur per dag om het nieuws te volgen. Omdat wij er zo blij van worden, willen we graag dat anderen er ook blij van kunnen worden. Zonder moeite en zonder kosten.

Wat doen we?

Op mijnKranten.nl verzamelen we nieuws headlines afkomstig van tal van websites uit binnen- en buitenland. We bundelen dit nieuws en deze headlines versturen we in zogenaamde Nieuwsmails. Nieuws kan gebundeld worden per bron zoals de bijvoorbeeld de NOS of wat veel interessanter is, per thema. Bij een thema Nieuwsmail zoals politieke partijen combineren we nieuws van verschillende politieke partijen in een enkele Nieuwsmail.

Iedere nieuwsmail wordt 1x per dag gestuurd. In de Nieuwsmails klik je snel door naar de bron en originele website om het artikel te lezen.

Met regelmaat voegen we nieuwe thema’s toe.

Hoe doen we dit?

mijnKranten.nl maakt gebruik van openbare RSS feeds. Dit zijn openbare nieuwsfeeds die websites aanbieden. Een nieuwsfeed bestaat vaak uit headlines (titels) gevolgd door een korte introductie tekst. Door op de titel in de nieuwsmail te klikken ga je direct naar de bron. Je herkent een RSS feed aan een klein oranje icon.

mijnKranten.nl verzamelt deze RSS headlines, combineert deze met andere feeds en biedt deze aan via een mail. Deze mail wordt 1x per dag verstuurd. In iedere Nieuwsmail kun je je eenvoudig afmelden. Voor de duidelijkheid, mijnKranten.nl slaat dus geen nieuws op, kopieert geen artikelen en op mijnKranten.nl kun je dus geen nieuws lezen. Je kunt je wel abonneren op de verschillende Nieuwsmails.

In sommige gevallen worden ook foto’s in een nieuwsfeed aangeboden. Vanwege de rechten op foto’s probeert mijnKranten zoveel mogelijk foto’s NIET over te nemen. Dit is echter niet altijd mogelijk.

Uiteraard kun je ieder artikel in een Nieuwsmail kun je eenvoudig delen op Facebook, Twitter, Google+ of Tumblr en je kunt een headline opslaan in Instapaper om op een later tijdstip te lezen.

rss-icon